Shop Mobile More Submit  Join Login
CE: Phoenix Dance by Waittiz CE: Phoenix Dance by Waittiz
Huh, finally done, and hopefully once again just in time... This is my entry for :iconvarpunen-laulaa:'s Medieval contest. Or the theme was 'Medieval' and the picture had to contain two characters, one of ~varpunen-laulaa's OC and one another.

It was quite hard to pick only one of Sparrow's characters, since there was a bunch of interesting ones. But I guess I've had such a long pause from phoenixes that I picked Sparrow's Kanaye. Why she's flying there around with Arcaillax is kind of a good question. My intention was to draw them performing somekind of a 'dance' in the air but the first idea contained a way more flames all around the place. Because I started to run out of time, I left them out, and now it all looks a bit dull. And you can decide yourself whether the two of them are greeting each other or if they're going to start a fight for some reason O_o I don't have anymore an idea which one it looks more like.
When I think of 'medieval' the first things to come into my mind are knights and castles. Since knights would have caused me a headache, I decided to do that random castle on the background. Yeah... Random like I said. I don't know if that's medieval enough, but I'll go with this now :p At least it all was a nice change between all the animating.

Hail the all mighty perspectives!

Kanaye (c) :iconvarpunen-laulaa:
art & Arcaillax (c) me
Add a Comment:
 
:iconwhitewolf2412:
WhiteWolf2412 Featured By Owner May 12, 2012
Wow !! =D
Reply
:iconwhitewolf2412:
WhiteWolf2412 Featured By Owner May 3, 2012
Wow ! It's awesome ! Really ! =D
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jul 3, 2012
Thank you so much! ^^
Reply
:iconchigami:
Chigami Featured By Owner May 3, 2012  Hobbyist General Artist
WOW AMAZING!! :heart:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner May 3, 2012
Thank you! :)
Reply
:iconskudde:
Skudde Featured By Owner Mar 22, 2012   General Artist
Hmm sanonpa tästä nyt edes jotain ettei jää välistä.

Ihan aluksi huokaisen kateudesta koska toi tausta on oikeesti aivan mahtava. Katotaan vaan joskus kun mäkin yritän tehdä kivilinnaa. x_X Värimaailma on tosi miellyttävä ja toi perus pilvihöttö on ihan sopiva eikä varasta huomiota etualalla tanssahtelevista linnuista. Ja ah, ihana taivas kun se ei ole sininen.
Hmm no feenikseistä taitaa kyllä huomata että meinasi aika loppua käsiin. Tai oikeastaan Kanayen kohdalla ei niinkään mutta Arcyn varjot on kieltämättä aika tylsähköt täältä selän puolelta. Asetelman vuoksi olisin laittanut sen ihan eri asentoonkin, kun nyt tässä on jotain hämärää... *miettii onko syynä POPO vai voisiko tota perustella jollain* Hmmh no ehkä mua vaan hämmentää tässä taas noi Arcyn siivet, jotka tuolta ranteesta on niin hirmu ohuet. Hei juu, nyt mä sen keksin: jos tää Arcyn vasen siipi ei kääntyisi tuolla tavalla hölmösti Kanayen naamaa kohti vaan olisi suorempana niin ehkä silloin mun asetelmasilmäni ei kiljuisi mun korvaani. Ja kummallista muuten että vaikka Kanayen katse on selkeästi suunnattu Arcaillaxeen niin valkoinen feenix ei sitä tunnu edes huomaavan vaan hymyilee muina miehinä. Et se sellainen vuorovaikutus on vähän hukassa.
Mutta hei, Kanayen siivet on todella herkulliset ja niistä roihuavat liekit oikeasti tosi tyylikkäät. =P Kaverin pään asento on aika hankala mutta oot saanut sen onnistumaan (niin ettei koko kaula näytä katkenneelta niin kuin mun luonnoksissani usein käy). Jaloista sanoisin muutakin kuin että aika lyhyeltä näyttää, jos niitä vain näkyisi enemmän kuin yksi. xD Ovelasti piilotettu ja tonkin oisi saanut kätkettyä jos Arcyn siipi olisi suorana.
Ja tän kritiikintäyteisen pälätyksen lopputulos on kuitenkin se että onnea kisaan (ellei se ratkennut jo?) ja että tää kuva on todella hieno etenkin peilikuvana. :D Kokeile.

Alkaa jo pikkuhiljaa mun mittavan artblockin jälkeen kutkuttaa että pääsisi vääntämään jonkun digitaalisen lintutyön mutta ideaa ei vielä ole ilmestynyt. o.O
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Apr 13, 2012
Jospas taas koittaisin jotain vastailla, niin ei jää puoleksi vuodeksi tämäkään kommentti istumaan tänne inboxin pohjalle o.o

Pyhpah, ei tuo tausta hyvä ole x) Siinä on jotain tiettyä luonnotonta muovisuutta, josta olisin halunnut eroon, mutta tajusin taas tehneeni liikaa erityyppisiä varjostuksia ja yksityiskohtia samalle layerille... Yritäppä siinä yhtä tiettyä asiaa taas muokata. Päädyin siis vaan hakkaamaan päätäni pöytään.
Joo, tuosta Arcyn posesta... Taisin olla piirtänyt (<- onko tuo suomea, "olla piirtänyt"...?) vain jotain epämääräistä luonnostelmaa Kanayelle, kun piirsin Arcyn. Kaikenlisäksi nuo hahmoset olivat vähän eri tavalla sijoiteltu tuohon muutenkin, ja kuva taisi olla nykyistä kapeampi, joten kaitpa nuo pöljät siivet jäivät siitä muistoksi. Tuo vasen siipi suorempana voisi todellakin näyttää paremmalta (jos tästä nyt hyvän näköistä millään saisi. Tämä on taas näitä töitä, jotka pienen ajan kuluttua haluaisi haudata jonnekin Talvivaaran saastuttaman järven pohjamutiin...) Ja tota, tuo katse homma... En nyt tiedä meinasitko sitä, että kun Kanaye näyttää suht tuimalta ja Arcaillax vaan hymyilee vai mitä, mutta tarkoituksena siis oli tehdä tästä sellainen ystävällismielinen kohtaaminen. Kanayesta vaan tuli kovin tuima tuon asennon ja hieman uhkaavien varjostuksien kanssa :p
Ja nuo Kanayen siivet ovat varmaan se ainut asia, mihin tässä olen itse edes suht tyytyväinen xD (Eikä mun tarvitse tätä enää flippailla peilikuvaksi, ties mihin suuntiin minä kaikkea tuossa flippailin tekovaiheessa... Tämä oli ainut, mikä ei saanut mun päätäni pyörälle)

Kiitoksia jälleen kommentista 8) Ja hitsi vie, mulla jossain välissä oli noita ideoita vähän liikaakin, mutta nyt olen jo kerennyt unohtamaan ne. Toivottavasti olet keksinyt jonkun idean (tai kyllähän sinä Feeletistä sen yhden kuvan jo kerkesit tekemään)
Reply
:iconskudde:
Skudde Featured By Owner Apr 13, 2012   General Artist
Kyllähän mä Feeletistä, mutta siinäkin oli linet tehty käsin niin en laske sitä photarityöksi. :D Mun käsialani on niin erilaista kun teen linet koneella.
Reply
:icondebby-x:
Debby-X Featured By Owner Mar 18, 2012  Hobbyist Digital Artist
I just love your perspective here <333 also nice colour combination and great idea :]
Good luck with the contest ^^
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 31, 2012
Maybe I then didn't fail with the perspective :D They are always a nightmare for me!
And thank you very much! ^^ I came second in that contest.
Reply
:icondebby-x:
Debby-X Featured By Owner Apr 13, 2012  Hobbyist Digital Artist
haha no you didn't ^^

second? congratz then :D :heart:
Reply
:iconvaporeon0274:
Vaporeon0274 Featured By Owner Mar 6, 2012  Student General Artist
I do agree with you on the flames, I think if you had spent a little more time on them they would have looked even better. But of course, this is better and has more backround than anything I've ever posted...

I worship your art. *bows down*
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 31, 2012
Yeah, maybe I someday learn to do my contest entries a bit sooner than at the last minutes before the deadline so I could finish those works properly xD Thank you very much for your comment!
Reply
:iconorzel:
Orzel Featured By Owner Mar 5, 2012   Photographer
Moar birrrrdies, me gusta
Reply
:iconsnaphance93:
Snaphance93 Featured By Owner Mar 4, 2012  Student Digital Artist
I absolutely love the way you draw wings. You've really nailed them down. And hey, this doesn't look boring. And the castle is really cool, too--I really like how you've shaded it.
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Apr 13, 2012
Thanks, Mie! :3 For some reason my twisted mind gave me a bit too literal image of nailing wings down... *cough* Haha, good to know it doesn't look too boring!
Reply
:iconlizandre:
Lizandre Featured By Owner Mar 4, 2012  Hobbyist General Artist
Wow! :happybounce:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 31, 2012
Thanks : D
Reply
:iconxx-flash-xx:
xX-Flash-Xx Featured By Owner Mar 4, 2012  Hobbyist
*_* WOW thats great!
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 31, 2012
Thank you! :3
Reply
:iconxx-flash-xx:
xX-Flash-Xx Featured By Owner Mar 31, 2012  Hobbyist
Welcome!
Reply
:iconwolf250:
Wolf250 Featured By Owner Mar 4, 2012  Hobbyist Digital Artist
I love the castle and the shading :love:
and the birdiiiiiiiiiiiiiiiies' pose :love:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 31, 2012
Thanks a lot! -^^-
Reply
:iconvarpunen-laulaa:
varpunen-laulaa Featured By Owner Mar 4, 2012
Wow, this is gorgeous! I love the comparison of the two phoenixes close to each other - Arcaillax looks so small and delicate next to Kanaye! I think that if your character has a gentle personality, they wouldn't be fighting. Kanaye would be so happy to see another phoenix, because she doesn't know any more of her kind!
Thanks so much for this entry! I will add it to the page. :heart:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 31, 2012
Wohoo, now I finally manage to reply to you :D Thank you very much for your comment! And was I right when I assumed Kanaye is a bigger sized phoenix?
And yes, Arcaillax is gentle natured and also delighted to meet other phoenixes, so I guess the two of them would probably come along well ;)
Reply
:iconvarpunen-laulaa:
varpunen-laulaa Featured By Owner Mar 31, 2012
You're welcome, and yes! Kanaye is a large phoenix; she can give people rides. ^^
I'm working on you're drawing now btw! I've got it sketched, but I won't have time to put effort into colouring until after exams. Just so you know I haven't forgotten ^^
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Apr 10, 2012
She's reeeeaaally big, then :D I guess Arcaillax would really look like a fly next to her ^^'
Ah, okay (: And like I said, take your time! It's better to concentrate on school stuff first and make art then ^^
Reply
:iconantivulano:
Antivulano Featured By Owner Mar 4, 2012  Hobbyist
I agree with the first two commenters here. This is very pretty and impressive. I just adore the perspective here and the details as well. I like how you drew the two phoenixes flying close to each other like that. Very nice. I wish you luck in the contest. ^^
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 4, 2012
Huh, good to know the perspective may not be that kind of a disaster I thought it would be ^^' Thank you veeeery much for your nice words!
Reply
:iconantivulano:
Antivulano Featured By Owner Mar 4, 2012  Hobbyist
Mhm, I don't think the perspective's bad at all. And you're welcome~ :D
Reply
:iconcrazycrocuta:
CrazyCrocuta Featured By Owner Mar 4, 2012  Hobbyist Traditional Artist
Oooh, so pretty! :D I always adore how you draw birds. For me, feathers are murder. :XD: But they look so happy flying together. :D Good luck in the contest! ^^
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 4, 2012
I guess it's a good sign if they look happy flying together :D Anything else than if they were looking murderous! And thank you very much! ^~^ And at times feathers are murder for me, too. Arcy's wing feathers were about to kill me with this one...
Reply
:iconpointlesscomics:
PointlessComics Featured By Owner Mar 4, 2012
This is a very well drawn picture! So captivating! o:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Mar 4, 2012
Thank you! ^^
Reply
:iconpointlesscomics:
PointlessComics Featured By Owner Mar 4, 2012
You're welcome! ^^j
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
March 4, 2012
Image Size
642 KB
Resolution
805×1010
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
4,190
Favourites
151 (who?)
Comments
33
Downloads
46
×