Shop Mobile More Submit  Join Login
Trifle and Train -unfinished- by Waittiz Trifle and Train -unfinished- by Waittiz
Ööööööösdgfl. My feelings exactly. Don't mind the title, it may still change. (And don't worry, it's absolutely ok for Dale to tackle some dwarves - they anyway thought about killing him in the first place when they found him laying unconscious in a nearby forest.)

Hoooookay. I was supposed to enter :iconbadass-characters: "The Will to be Badass" contest but strickly speaking THIS BLOODY WORK ISN'T STILL FINISHED. *headdesk* There's still some things I want to polish till the end (like the background and I also want to mess around with some textures) but as the already-extended deadline is today (or yesterday... which is still today in the US or... yeah...) this will have to do for now. Feel free to throw me with any suggestions what to do with this if you have any.

I'm going to add a better description here some other time (it's 4a.m. and I have school tomor- wait, TODAY, AHAHAHAHA! Yes, I'm tired!). But shortly: The theme of the contest was to have a character training etc. but it shouldn't have been a true combat. My explanation for it how to know this isn't a real combat is that there would have been A LOT MORE of sharp and pointy things and epic lightningbolts in the picture if these two would really want to finish each other off. And Markhil (the dwarf) wouldn't be stupid enough to turn his back on Dale in any case then. Lets say Dale probably mocked Markhil (once again) and Markhil wanted to see if he finally could get the long-ears flying through the hall with a nice fiery punch in the face - it's really just quite hard for him since Dale's nearly twice as tall as he is. The two of them rather likely will take that as a practise.

Okay, I've blabbered enough. Need some sleep. *snore*

PaintTool SAI, Photoshop CS3
> 110 layers (I know that's just crazy...)
30+h (I don't know anymore. I lost count already last week)
Dale & Markhil (c) me (or (c) to themselves. Hard to say. Stupid way too self-conscious characters...)
Add a Comment:
 
:iconliyaperfidious:
liyaperfidious Featured By Owner Oct 22, 2015
I love the movementttttt
And how the chains just look so natural!
Reply
:iconskudde:
Skudde Featured By Owner Nov 23, 2014   General Artist
Paita. Paitapaitapaita. HOUSUT. Musta ei ole millään artikuloimaan sen kaliiberin kommenttia kuin mitä tämä ansaitsisi, mutta sen verran on pakko sanoa että varjostukset on tässä hemmetin hienoja. Kaikki jotenkin menee yhteen kivasti ja nätisti. 8)
Ainoa mietityttävä seikka on posejen ymmärrettävyys, kun ainakin meikäläiseltä jää arvailujen varaan että mihin suuntaan tässä kukin liikkuu, mitä on tapahtunut ja mitä tapahtumassa. Arvailujen mukaan kääpiöherra on kaatumassa turvalleen, elämä vilistää videonauhana silmien edessä kun hän muistaa lapsena kaatuneensa otsalleen ja tajuaa että seuraava isku tekisi siitä kasviksen, joten se päättää lyödä tulinyrkillä itseään päähän säästääkseen itsensä aivovammaisuuden häpeältä.
Dale sen sijaan oli kokeilemassa uusia brakedance liikkeitään, juuri testaamassa yhden käden piruettia kun se yllätty Markhilin toilailuista niin paljon että alkoi epäillä että kääpiö saisi selville Dalen hatun olevan ommeltu miehen päänahkaan kiinni, sillä se ei ole vielä minkäänlaisissa aktiviteeteissa tipahtanut päästä.
MUTTA MITÄS PIENISTÄ sillä ainakin Dalen pose on todella tyylikäs. :D
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Nov 25, 2014
Mitäs tähän nyt enää sanoisi :'D Joo, paria päivää ennen alkuperäistä deadlinea aloin harkita kovasti koko kilpailun jättämistä sikseen, kun huomasin taas vähän turhan myöhään nuo posejen epäloogisuudet. Markhilin pitäisi hypätä ton Dalen jalan yli, mutta oikeastaan tuo sun tulkinta tästä oli aika loistava. Ja jep, Dalen hattu on osa sitä tyyppiä. Ainakin todennäköisesti... Tosin ehken ne on nuo lasit, jotka puristaa sen siihen sen pään ympärille tarpeeksi hyvin. Tai sitten Dale käyttää liimaa. Ei sitä koskaan tiedä, milloin jotkut sekopäät aikovat tulla sen hatun pöllimään, ja maskeeraamaan Dalen pääsiäispupuksi *nod*

Lineistä, varjostuksista ja Dalen posesta tykkään itsekin edelleen sen verran, että pitäisi tuo tausta maalata uusiksi... Katsoo, jos lisäilisi tähän jotain muutakin vauhtiefektihäröilyä samalla, vaikka tuskin se tästä yhtään vähempää breakdance- ja itseään-otsaan-tulisella-nyrkillä-mätkäisy -tulkinnallista tekee. Toisaalta, jos joutuu elämään Deilin kanssa saman katon alla kallion sisässä, saattaa pikkuhiljaa itsensä kolkkaaminen kuulosta hyvältä idealta.
Reply
:iconlizandre:
Lizandre Featured By Owner Nov 12, 2014  Hobbyist General Artist
I love the action - it really does look like a freeze frame from a film! ^^
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Nov 13, 2014
Thank you so much! ^^ I'm always struggling with pictures needing more feel of action so this was a good practise (though I still would have liked to bring out the feeling of movement more well, but... Like I said, it's practise. That's exactly what I need x) )
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
November 10, 2014
Image Size
1.9 MB
Resolution
1607×1150
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
343
Favourites
16 (who?)
Comments
5
Downloads
3
×