Shop Mobile More Submit  Join Login
Waittiz -reference sheet by Waittiz Waittiz -reference sheet by Waittiz
Hm, could you have guessed? I'm uploading a ref of Waittiz! And you can thank =Wolf250 for that as she asked for a ref of this character x3

So, a few things to say...
Waittiz's age and gender: No one really knows how old Waittiz is, not that anyone would be too sure about it's gender either. In fact, many believe Waittiz itself doesn't even know it's real age. And no one has ever asked whether it's a male or a female. Waittiz hasn't ever corrected anyone who has called it as a "he" or a "she".

Plumage differences during seasons: During winter, Waittiz doesn't have the additional decorative feathers in it's wings, neither it has those four long and thin tail feathers which remind it's minor crest feathers. The blue coloration on it also is a bit lighter during winter, but I didn't add anything about it to the ref. Though, if someone is going to draw Waittiz one day I won't complain about it if they draw it in it's winter plumage in a summery scene or in it's summer plumage in a wintery scene. Waittiz can always travel... x3 (The winter plumage is also a bit easier option for those who don't want to draw all of those decorative stuffs Waittiz has...)

The pendant: It's in fact one real pendant I got from a friend but I don't know if I could give real references of it (would that be kind of copyright abuse...?). And isn't it much nicer to use your own imagination? I'll just say that it has a relief-like firebird on the other side and a dragon on the other. Maybe someone of you guys have seen one of those yourself.

Personality: Waittiz is usually calm, quiet and shy and enjoys some time of it's own. Waittiz is loyal for those who have earned it's trust and tries to protect them as well. Waittiz also tries be friendly with strangers and usually doesn't refuse to help someone who needs it. It wants to live a peacefull life but will fight back if needed. Waittiz can also be a bit stubborn and determinded and secretly hates it if someone tries to take care of it. Maybe that's one reason why it travels quite a lot, never really finding a place to stay.

Waittiz can attack i.e. by using both freezing and burning breaths, by creating blows of wind and by creating little 'hail storms' on a small area. It can also use it's strong beak and sharp claws as nasty weapons, though Waittiz prefers to flee as soon as possible if no one dear for it is in danger.

Also, Waittiz is my alter ego if you didn't know that already. Of course we are not exactly alike, but there's some things in common.

Edit: Oh, I forgot to say... The aqua markings on the underside of Waittiz's wing feathers and tail feathers glow faintly in dim light. And the 'grey' parts in the bird are supposed to be silverish.
Waittiz also has pretty long wings which allow it to glide easily in the air currents. Thus, it has troubles flying in narrow places, like forests with trees growing near each other.
_ _ _
Anything more you'd like to know? Go ahead and ask. I can't remember if I was supposed to add something more in here...

Waittiz & arts (c) me
Add a Comment:
 
:iconsysirauta:
Sysirauta Featured By Owner Apr 4, 2016   Traditional Artist
Mikä pirun pulu tää on. B< *viskoo sitä banaanilla*
Reply
:iconmyuniverseinabox:
Myuniverseinabox Featured By Owner Apr 10, 2014  Hobbyist General Artist
very nice creature! what program do you use to make ref sheets?
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Apr 11, 2014
Thank you! And for this I used only Photoshop (if I remember right). Though the base sketches were mostly done on paper and scanned but I doubt that makes any difference x)
Reply
:iconmyuniverseinabox:
Myuniverseinabox Featured By Owner Apr 11, 2014  Hobbyist General Artist
no proglem, thanks!
Reply
:iconbluebudgie123:
BlueBudgie123 Featured By Owner Jul 3, 2013  Hobbyist Digital Artist
What a beautiful creature!! <3
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jul 11, 2013
Thank a lot! ^^
Reply
:iconankaiith:
Ankaiith Featured By Owner Oct 3, 2011  Hobbyist Digital Artist
Waittiz is so pretty! :la:
I like how you designed the background :love:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Oct 6, 2011
Thank you very much for your nice words! ^o^
Reply
:iconankaiith:
Ankaiith Featured By Owner Oct 6, 2011  Hobbyist Digital Artist
:D
Reply
:icondorini:
dorini Featured By Owner Jun 23, 2011
8D

Mitä tähän voi edes sanoa? On niin tyylikäs design että oksat pois. Väriyhdistelmä ja kuviointi ja yksityiskohdat... En kehtaa oikein muuta kommentoidakaan, kun tulisi vain hehkutusta. Squeee, olen fani. x)

Niin mutta niin. Kymysykset. Mikä on tämä halcyon? Ja... Onko haaleat laikut nokassa kuviointia tai muuta värivaihtelua vai vain kiiltoa, ja nokka on tasaisen musta?
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 24, 2011
Fanita sinä vaan Waittista, minä fanitan Sigmundia ja sen laavalamppuja x3 (Milloinkas muuten saadaan tänne se Sigmundin reffi...? :p ) Ja kiitokset!

Halcyon tahi suomeksi jäälintu: [link]
Ja vaaleat alueet on nokan kuviointia, väritys vähän kuin 'feidautuu' vaalean harmaaksi lähemmäksi päätä mennessä :)
Reply
:icondorini:
dorini Featured By Owner Jun 24, 2011
Ai siekö ihan oikeasti haluat sen? xD Kaipa mie sitten sellaisen sutaisen... Meitillä on ollut onkelmia sen värityksen kanssa vielä.

Oooh, kaikkea sitä oppii uutta. ^^ Miksiköhän en ollut kuullut tästä ennen? Ja kitooos tästä, selväksi tuli.
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 30, 2011
No tietysti 8) Tai edes jonkin kunnon värikuvan Sigmundista, vaikka sitten juuri siksi kiusaksi, että teikällä on ollutkin ongelmia niiden värien kanssa *On ilkeä* >8D

Njaa-as... Eipä siitä hirveän kauaa ole, kun itse vasta kuulin noista.
Reply
:icondebby-x:
Debby-X Featured By Owner Jun 18, 2011  Hobbyist Digital Artist
It's so beautiful! I love Waittiz ^^
Nice design <3
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 20, 2011
Aww, thank you! :hug:
Reply
:icondebby-x:
Debby-X Featured By Owner Jun 20, 2011  Hobbyist Digital Artist
Welcome :D :glomp:
Reply
:iconcrazycrocuta:
CrazyCrocuta Featured By Owner Jun 16, 2011  Hobbyist Traditional Artist
Oooh, so pretty! :D I may have to do some fan art at some point, I LOVE drawing birds! Really nice job on anatomy and coloration!
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 20, 2011
Thank you! ^^ Oooh, it would be cool to see Waittiz drawn by you if you ever happened to do that :meow:
Reply
:iconsefja:
Sefja Featured By Owner Jun 12, 2011  Hobbyist Traditional Artist
Upea, tätä olen oottanutkin :D
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 14, 2011
Niin minäkin xD Eka mallikuvaversio tästä otuksesta oli tekeillä viime syksynä, mutta se tyssäsi liikaan ankkamaisuuteen :D
Reply
:iconwolf250:
Wolf250 Featured By Owner Jun 12, 2011  Hobbyist Digital Artist
I so much love this character :love:
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 14, 2011
Thank you! ^~^ I'm so glad to know that! :D
Reply
:iconskudde:
Skudde Featured By Owner Jun 12, 2011   General Artist
No voihan Jeesuksen peräpukamat... o.o

Mitäs tähän sanois... Todella tyylikäs reffi ja nyt me muutkin päästiin oikein kunnolla näkemään millainen tirppa se Waitti oikeen on. :D Tykkään noista pyrstön koristesulista erityisesti.
Voi kyllä mun tää täytyy joskus kokeilla piirtää vaikka osa kuvioista onkin aika monimutkaisia... ^^' Kyllä näkee että on rakas hahmo.

Tekee melkein mieli onnitella refin tekemisestä kun mun kohdallani se vähän tökkii. x'D
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 14, 2011
Jeesuksen että mitä? :'D (Jeesuksesta tulee aina mieleen siskon kissan "Oooooooh, JEEEEESUS!!!" -ilme. Se näyttää aina välillä siltä niinkuin se olisi juuri Jeesuksen nähnyt)

Kiidush kiidush :3 Ja minä pääsin vihdoin itseni kanssa yhteisymmärykseen siitä, miltä sen pitäisi näyttää xD Tämä design poikkeaa jo nyt aika paljolti viime syksyn reffiyritysräpellyksestä. Silloin Waittiz näytti, hmmm, enemmän ankalta... ._.'
Hoho, mitäs jos tradeiltaisiin taas joskus? x3 Voisin itse piirtää vaikka joko sen Feeletin kokokuvan, vaikka haluaisin kyllä joskus tehdä kunnollisen kokokuvan Quanystakin pelkän chibiversion sijaan... :D

Höö, tiedän muuten tunteen. Siitä syystä mm. Tfweldeaen reffi on kököttänyt keskeneräisenä koneen syövereissä ties kuinka kauan. Ja nyt oikeastaan haluaisin senkin mieluummin piirtää kokonaan uusiksi, kuin jatkaa tuota vanhaa... Jos vaan jaksaisi.
Reply
:iconskudde:
Skudde Featured By Owner Jun 16, 2011   General Artist
Jeesuspa jeesus. :D

Mä niin tiedän sen tunteen kun omistaa jonkun ikivanhan hahmon jonka ulkonäkö pitäis jollain tavalla virallistaa muttei oo koskaan ite miettiny niin tarkkaan että miltä sen pitäis näyttää. x) Ja tradeilusta saat kyllä vaan haaveilla ainakin siihen asti että mä saan niskastani kaikki edelliset urakat. Palataan asiaan sitten joskus. : P (ja Quanyahan sä et piirrä enää kertaakaan ennen kun se uuden version reffi tulee tehtyä >~<)

Tfweldin reffin mäkin haluun nähä... o.o Paljon valkoista.
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 16, 2011
Se _on_ ärsyttävää xD Saati sitten, jos mieleen pompsahtaa joku uusi, kivannäköinen hahmo, mutta kun sen yrittää rustata paperille, siitä ei sitten tule yhtään mitään...
Ja ällös huoli, on mullakin tässä ihan tarpeeksi tehtävää muutenkin, mukaanlukien nykyiset tradet ja kiribanit sekä free sketchit, plus muuta hommaa... :p Että ehkä joskus... ensi vuonna? x'3 Kerkeisit ehkä siihen mennessä tekemään sen Quanyn reffinkin :D

Joo, jos upitan sen sellaisena kuin se nyt on, eli sitä ei ole väritetty yhtään :'D (Eli mustahkot ääriviivat ja valkoinen pohja... Paljon, paaaaaaljon valkoista...)
Reply
:iconphoenix-the-eagle:
Phoenix-The-Eagle Featured By Owner Jun 11, 2011  Hobbyist General Artist
WHOA! She's beautiful!! :icondragonwant:

Absolutely superb job!
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 20, 2011
Thank you! :3
Reply
:iconkargaroc586:
kargaroc586 Featured By Owner Jun 11, 2011  Hobbyist General Artist
This is so beautiful *hugs her*
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 20, 2011
Thank you! ^^
Reply
:iconaccountmoving:
AccountMoving Featured By Owner Jun 11, 2011  Hobbyist Traditional Artist
IIts beautiful. *sniff sniff* So much like my Noz *sniff*
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 20, 2011
Thank you :3
Reply
:iconlycandra:
Lycandra Featured By Owner Jun 11, 2011  Hobbyist Digital Artist
WOW *0* Your character is gorgeous !!! I really love the design of the tail & his colors :3
Reply
:iconwaittiz:
Waittiz Featured By Owner Jun 11, 2011
Thank you veeery much! ^~^ I'm glad to know that!
Reply
:iconlycandra:
Lycandra Featured By Owner Jun 11, 2011  Hobbyist Digital Artist
Welcome ^^
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
June 11, 2011
Image Size
1.1 MB
Resolution
1800×1020
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
4,948 (1 today)
Favourites
130 (who?)
Comments
35
Downloads
52
×